Η επιλογή του τέλειου χρώματος μαλλιών μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη μερικές φορές. 

Το χρώμα των ματιών σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται το χρώμα των μαλλιών σας και η επιλογή μιας απόχρωσης που ενισχύει το χρώμα τους μπορεί να οδηγήσει σε μια εκπληκτική, αρμονική εμφάνιση.

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή του καλύτερου χρώματος μαλλιών που συμπληρώνει το μοναδικό χρώμα των ματιών σας.

 

Χρώμα μαλλιών και Μπλε μάτια

Τα μπλε μάτια συχνά παρομοιάζονται με τον ωκεανό για το σαγηνευτικό βάθος και το μυστήριο που τα διακατέχει. 

Εάν έχετε μπλε μάτια, εξετάστε τα χρώματα μαλλιών που μπορούν να τονίσουν τις ψυχρές υποτονικές τους αποχρώσεις. 

Οι ξανθές αποχρώσεις, ιδιαίτερα το σταχτί ξανθό, η πλατίνα και οι αποχρώσεις της σαμπάνιας, μπορούν να κάνουν τα μπλε μάτια να ξεχωρίζουν. 

Για μια πιο σκούρα απόχρωση, τα καστανά σε ψυχρούς τόνους ή ένα πλούσιο καστανόξανθο μπορούν να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή αντίθεση.

 

Χρώμα μαλλιών και Πράσινα μάτια

Τα πράσινα μάτια είναι μια σπανιότητα και αξίζουν να αναδειχθούν. Αν είστε ευλογημένη με πράσινα μάτια, τα πιο ζεστά χρώματα μαλλιών θα τονίσουν τη μαγευτική τους απόχρωση.

Σκεφτείτε αποχρώσεις όπως το βαθύ κόκκινο, το καστανόξανθο ή το strawberry blonde. Αν προτιμάτε πιο σκούρα χρώματα, το καστανό σοκολάτα ή ένα πλούσιο μαόνι μπορούν να αναδείξουν υπέροχα το πράσινο των ματιών σας.

 

Χρώμα μαλλιών και Καστανά μάτια

Τα καστανά μάτια είναι ένα μείγμα πράσινων, χρυσών και καστανών χρωμάτων, καθιστώντας τα αρκετά ευέλικτα. 

Ανάλογα με το ποιο χρώμα θέλετε να αναδείξετε, διαφορετικές αποχρώσεις των μαλλιών μπορούν να κάνουν το κόλπο.

Για να ενισχύσετε το πράσινο στα καστανά μάτια, σκεφτείτε το κόκκινο ή το καστανόξανθο. 

Αν θέλετε να αναδείξετε τις χρυσές αποχρώσεις, προτιμήστε caramel ή μελί ξανθό. Για μια εντυπωσιακή αντίθεση, ένα σκούρο καστανό σοκολατί ή μαύρο μπορεί να τονίσει την πολυπλοκότητα των καστανών ματιών.

 

Χρώμα μαλλιών και Καφέ μάτια

Τα καφέ μάτια, το πιο συνηθισμένο χρώμα ματιών, είναι επίσης το πιο ευέλικτο. 

Συνδυάζονται καλά με ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων μαλλιών, από ανοιχτόχρωμα έως σκούρα. 

Αν έχετε ανοιχτά καστανά μάτια, αποχρώσεις όπως το χρυσό ξανθό, η caramel ή το ανοιχτό προς μεσαίο καστανό μπορούν να δημιουργήσουν ένα απαλό, αρμονικό look.

Τα σκούρα καστανά μάτια μπορούν να συμπληρωθούν με πλούσιες, βαθιές αποχρώσεις όπως το καστανό, το σκούρο σοκολατί ή ακόμη και ένα τολμηρό μαύρο.

 

Χρώμα μαλλιών και Γκρίζα μάτια

Τα γκρίζα μάτια είναι σπάνια και αποπνέουν έναν μοναδικό, ψυχρό τόνο που μπορεί να συμπληρωθεί όμορφα με τα σταχτιά χρώματα των μαλλιών. 

Το σταχτί ξανθό, η πλατίνα ή ένα απαλό, δροσερό καστανό μπορούν να αναδείξουν τις δροσερές, ασημένιες αποχρώσεις των γκρίζων ματιών. 

Για μια πιο δραματική εμφάνιση, ένα σκούρο καστανό ή μαύρο μπορεί να προσφέρει μια εντυπωσιακή αντίθεση.

 

Με λίγα λόγια

Η αλληλεπίδραση μεταξύ του χρώματος των μαλλιών σας και του χρώματος των ματιών σας μπορεί να βελτιώσει δραματικά τη συνολική σας εμφάνιση, αναδεικνύοντας τις πιο γοητευτικές πτυχές των χαρακτηριστικών σας. 

Να θυμάστε, αυτές οι προτάσεις χρησιμεύουν ως οδηγός και η τελική επιλογή εξαρτάται από το προσωπικό σας στυλ και τις προτιμήσεις σας. 

Συμβουλευτείτε την κομμώτρια σας και μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε μέχρι να ανακαλύψετε το τέλειο χρώμα μαλλιών που κάνει τα μάτια σας να λάμπουν πραγματικά!