Η επιλογή του σωστού χρώματος για τα μαλλιά είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Συνήθως συναντάμε γυναίκες οι οποίες επιμένουν σε ένα συγκεκριμένο χρώμα, νομίζοντας ότι είναι η μόνη ταιριαστή σε αυτές επιλογή. Τις περισσότερες όμως φορές αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι πως με τη βοήθεια του κομμωτή σας και λαμβάνοντας υπόψη σας κάποια πολύ απλά πράγματα, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε στο κατάλληλο χρώμα για εσάς.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να γίνει διάγνωση της απόχρωσης της επιδερμίδα σας και των υποτόνων (ubertones) αυτής. Έχουμε ακούσει πολλές φορές στη μόδα να γίνεται λόγος για ψυχρές και θερμές χρωματικές παλέτες. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών μας. Έτσι λοιπόν, αφού αποσαφηνίσετε ποια απόχρωση αντιστοιχεί στην επιδερμίδα σας (ανοιχτή, μεσαία, σκούρα, ivory κτλ),  προσπαθήστε να ανακαλύψετε τους τόνους κάτω από την επιφάνειά της.

Εάν είναι ψυχροί (ροζ, κόκκινο, γαλάζιο), τότε πρέπει να θυμάστε ότι σας κολακεύουν περισσότερο οι ψυχρές αποχρώσεις του χρώματος που έχετε επιλέξει, ενώ αντίστοιχα τα πιο θερμά δέρματα (κίτρινο, ροδακινί, χρυσό) τονίζονται καλύτερα από τις θερμές αποχρώσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει λάθος χρώμα για κάποιο κεφάλι, αλλά λάθος επιλογή απόχρωσης. Μια γυναίκα με σταρένια επιδερμίδα και μια με αρκετά ανοιχτή μπορούν να είναι και οι 2 ξανθές, αρκεί η πρώτη να επιλέξει μια πιο ζεστή χρυσή απόχρωση και η άλλη την αντίστοιχη ψυχρή. Ακόμα και ένα πολύ σκούρο δέρμα μπορεί να ταιριάξει με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση μαλλιού εάν εφαρμοστεί η κατάλληλη τεχνική διχρωμίας.

Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όπως κάθε αλλαγή, έτσι και η αλλαγή χρώματος στα μαλλιά σας απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία και χειρισμό. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε να επιχειρείτε αυτές τις αλλαγές μόνες σας στο σπίτι αλλά να απευθύνεστε στον κομμωτή σας. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ειδικών σας εγγυόνται τα καλύτερα αποτελέσματα!