Τα σγουρά μαλλιά, με τη χαρακτηριστική τους υφή και τη ζωηρή τους αναπήδηση, είναι μια ομορφιά που πρέπει να κοιτάξετε. Ωστόσο, η μοναδική δομή τους απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για να διατηρηθούν υγιή και ζωντανά. 

Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αγκαλιάσετε και να φροντίσετε τα σγουρά μαλλιά σας, επιτρέποντάς τους να «ανθίσουν» σε όλο το φυσικό τους μεγαλείο.

 

Σχετικά με τα σγουρά Σγουρά Μαλλιά 

Πριν βουτήξετε στη ρουτίνα φροντίδας, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε τη δομή των σγουρών μαλλιών. Η σπειροειδής δομή τους καθιστά δύσκολο για τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής να ταξιδέψουν προς τα κάτω στον άξονα της τρίχας, οδηγώντας σε μια τάση προς την ξηρότητα. Τα σγουρά μαλλιά τείνουν επίσης να είναι πιο πορώδη και επιρρεπή στο φριζάρισμα. Η γνώση αυτών των χαρακτηριστικών βοηθά στην επιλογή των σωστών προϊόντων και τεχνικών για τις μπούκλες σας.

 

7 tips για σγουρά μαλλιά 

 

#1 Ενυδάτωση!

Η υγρασία είναι το ιερό δισκοπότηρο για τα σγουρά μαλλιά. Η έλλειψη υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα και έλλειψη ορισμού, καθιστώντας την ενυδάτωση μια κρίσιμη πτυχή της φροντίδας των σγουρών μαλλιών. Αναζητήστε προϊόντα για τα μαλλιά με ενυδατικά συστατικά όπως η αλόη βέρα, η γλυκερίνη και τα φυσικά έλαια. Οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης θα πρέπει να αποτελούν τακτικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας για να εμπλουτίσετε τις μπούκλες σας με την απαραίτητη υγρασία.

 

#2 Χρησιμοποιήστε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα

Τα θειικά άλατα είναι σκληρά απορρυπαντικά που αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε ξηρότητα. Για τα σγουρά μαλλιά, είναι καλύτερο να επιλέγετε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα που καθαρίζουν απαλά χωρίς να αφαιρούν από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια.

 

#3 Εφαρμόστε μια μέθοδο “No-Poo” ή “Low-Poo”

Ορισμένα άτομα με σγουρά μαλλιά επωφελούνται από την πλήρη εξάλειψη των παραδοσιακών σαμπουάν από τη ρουτίνα τους, μια τεχνική γνωστή ως “no-poo”. Άλλοι προτιμούν τη μέθοδο “low-poo”, όπου το λούσιμο περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν μαλακτικά ή μαλακτικά καθαρισμού για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, διατηρώντας τα βέλτιστα επίπεδα υγρασίας.

 

#4 Αγκαλιάστε τα Leave-In Conditioners και τις κρέμες μπούκλας

Τα leave-in conditioners και οι κρέμες μπούκλας παρέχουν διαρκή υγρασία και σχήμα για τις μπούκλες. Βοηθούν στη μείωση του φριζαρίσματος, στον καθορισμό του μοτίβου των μπούκλων και στην προσθήκη λάμψης.

 

#5 Αποφύγετε τα θερμικά εργαλεία styling

Η συχνή χρήση εργαλείων θερμικού styling μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ζημιά. Αντ’ αυτού, αφήστε τις μπούκλες σας να στεγνώσουν στον αέρα με φυσικό τρόπο. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος, χρησιμοποιήστε έναν διαχυτήρα στο πιστολάκι σας για να διαχέετε τη θερμότητα και να μειώνετε την πιθανή ζημιά.

 

#6 Τακτική περιποίηση 

Η τακτική περιποίηση βοηθάει να διατηρήσετε τις μπούκλες σας στην καλύτερή τους όψη, ξεφορτώνοντας την ψαλίδα και προωθώντας πιο υγιή μαλλιά. Η συχνότητα της περιποίησης εξαρτάται από την κατάσταση των μαλλιών σας και το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται, αλλά κάθε 6-8 εβδομάδες είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

 

#7 Κοιμηθείτε σε μαξιλαροθήκη από σατέν ή μετάξι

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες μπορεί να προκαλέσουν τριβή και να απορροφήσουν την υγρασία από τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε φριζάρισμα και σπάσιμο. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία είναι πιο ήπια για τις μπούκλες σας.

 

Με λίγα λόγια

Τα σγουρά μαλλιά, ενώ είναι όμορφα και μοναδικά, χρειάζονται ειδική φροντίδα για να διατηρήσουν την υγεία και τη ζωντάνια τους. 

Το κλειδί για τη φροντίδα τους είναι η ενυδάτωση, ο απαλός καθαρισμός και η ελάχιστη έκθεση στη θερμότητα. 

Να θυμάστε, κάθε μπούκλα είναι μοναδική, οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και πειραματισμός για να βρείτε την ιδανική ρουτίνα και τα τέλεια προϊόντα για τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών σας. 

Αγκαλιάστε το ταξίδι, και σύντομα θα έχετε μια ρουτίνα φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά που θα αφήνει τις μπούκλες σας να δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπήστε λοιπόν τις μπούκλες σας και θα σας αγαπήσουν κι αυτές!