Η επιλογή του σωστού χρώματος μαλλιών μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, ειδικά με την πληθώρα των αποχρώσεων που είναι διαθέσιμες σήμερα. Το χρώμα δεν πρέπει μόνο να συμπληρώνει τον τόνο του δέρματός σας, αλλά θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και το στυλ σας. 

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω ορισμένες συμβουλές για χρώμα που μπορείτε να επιλέξετε για τα μαλλιά σας προκειμένου να αναδείξετε τον εαυτό σας.

 

Κατανοήστε τον τόνο του δέρματός σας

Το πρώτο βήμα για την επιλογή του τέλειου χρώματος μαλλιών είναι να κατανοήσετε τον τόνο του δέρματός σας, ο οποίος συνήθως χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: ψυχρό, θερμό ή ουδέτερο.

 

#1 Ψυχροί τόνοι δέρματος

Οι ψυχροί τόνοι δέρματος έχουν ροζ, κόκκινες ή γαλαζωπές αποχρώσεις. Αν έχετε ψυχρή επιδερμίδα, σκεφτείτε αποχρώσεις όπως το σταχτί ξανθό, το πλατινέ, το καφέ εσπρέσο ή ένα ψυχρό παστέλ χρώμα, αν είστε τολμηρή. Αυτές οι αποχρώσεις θα τονίσουν τη φυσική δροσιά του δέρματός σας.

 

#2 Ζεστοί τόνοι δέρματος

Οι ζεστοί τόνοι του δέρματος έχουν χρυσές, ροδακινί ή κίτρινες αποχρώσεις. Τα θερμότερα χρώματα μαλλιών, όπως το πλούσιο ξανθό μέλι, το χρυσό καστανό, το καστανέρυθρο ή οι καραμελένιες αποχρώσεις, θα εναρμονιστούν υπέροχα με τους ζεστούς τόνους του δέρματος.

 

#3 Ουδέτεροι τόνοι δέρματος

Οι ουδέτεροι τόνοι δέρματος είναι ένα μείγμα τόσο ψυχρών όσο και θερμών υποτόνων, δίνοντάς σας την ευελιξία να πειραματιστείτε με μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων μαλλιών. Οι περισσότερες αποχρώσεις, από τη δροσερή τέφρα έως τη ζεστή καραμέλα, θα συμπληρώσουν έναν ουδέτερο τόνο δέρματος.

 

Εξετάστε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς για την επιλογή μιας νέας απόχρωσης. Εάν είστε καινούργια στη βαφή μαλλιών ή προτιμάτε μια πιο ήπια αλλαγή, σκεφτείτε μια απόχρωση που είναι μόλις μερικά επίπεδα πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα μαλλιών. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι η αλλαγή χρώματος δεν θα είναι πολύ δραστική και ότι η συντήρηση θα είναι πιο εύχρηστη.

 

Αναλογιστείτε το προσωπικό σας στυλ

Το χρώμα των μαλλιών σας θα πρέπει επίσης να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ. Εάν είστε πιο συντηρητική στις επιλογές σας όσον αφορά τη μόδα, ένα χρώμα με φυσική εμφάνιση, όπως το ξανθό, το καστανό ή το καστανόξανθο, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, αν το στυλ σας τείνει προς την ακραία πλευρά, οι ζωηρές αποχρώσεις όπως το ηλεκτρικό μπλε, το έντονο ροζ ή το βαθύ μοβ θα μπορούσαν να είναι το κάλεσμά σας.

 

Lifestyle και συντήρηση

Ορισμένα χρώματα απαιτούν περισσότερη συντήρηση από άλλα. Τα ανοιχτόχρωμα χρώματα, όπως τα ξανθά, μπορεί να απαιτούν τακτικό φρεσκάρισμα για να καταπολεμήσουν την ορειχάλκινη απόχρωση, ενώ τα φωτεινά, αντισυμβατικά χρώματα τείνουν να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα και μπορεί να χρειάζονται πιο συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Αν έχετε πολυάσχολο τρόπο ζωής και δεν μπορείτε να δεσμευτείτε για ένα χρώμα υψηλής συντήρησης, σκεφτείτε πιο φυσικές αποχρώσεις ή ένα στυλ balayage που προσφέρει μια πιο απρόσκοπτη φάση ανάπτυξης.

 

Επαγγελματικές συμβουλές

Τέλος, συμβουλευτείτε πάντα έναν επαγγελματία μαλλιών πριν πάρετε την τελική σας απόφαση. Είναι εκπαιδευμένοι να κατανοούν τη θεωρία του χρώματος και μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τον τύπο των μαλλιών σας, την κατάσταση και την επιθυμητή εμφάνιση. Ένας επαγγελματίας κομμωτής μπορεί να διασφαλίσει ότι το επιλεγμένο χρώμα συμπληρώνει τον τόνο του δέρματός σας, ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και επιτυγχάνει τους στόχους των μαλλιών σας.

 

Με λίγα λόγια

Η επιλογή του τέλειου χρώματος μαλλιών για τη βαφή των μαλλιών σας περιλαμβάνει την κατανόηση του τόνου του δέρματός σας, την εξέταση του φυσικού χρώματος των μαλλιών σας, τον προβληματισμό για το προσωπικό σας στυλ και την αναγνώριση του τρόπου ζωής και των δυνατοτήτων συντήρησης.

Να θυμάστε, ο απώτερος στόχος της βαφής μαλλιών είναι να ενισχύσει τη φυσική σας ομορφιά και να σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση στο δέρμα σας. 

Συμβουλευτείτε πάντα έναν επαγγελματία μαλλιών για να διασφαλίσετε ότι η επιλογή του χρώματος ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις σας και συμπληρώνει τη συνολική σας εμφάνιση.

 Έτσι, είτε επιλέξετε να επιμείνετε στις φυσικές αποχρώσεις είτε αποφασίσετε να πειραματιστείτε με τολμηρά χρώματα, θυμηθείτε να φοράτε το νέο σας χρώμα με αυτοπεποίθηση!